Podle Dagmar to pro ni bylo spíše nemilé překvapení. „Ostatní se jen dívali, a až když jsme jej vytáhli, tak přišli teprve další lidé,“ řekla dále. Nástupiště, zvláště na Florenci, je přitom v ranních hodinách naprosto plné. Další desítky lidí událost téměř nevnímaly, což odsoudili čtenáři na sociálních sítích. Všechno se navíc stalo hodně rychle, jelikož soupravy mají mezi sebou intervaly okolo dvou minut.

„Cestovala jsem zrovna metrem na přednášku a najednou jsem zaslechla ve stanici metra Florenc křik a volání o pomoc. Spolu s dalším cestujícím jsme jej na poslední chvíli vytáhli před přijíždějící soupravou na nástupiště,“ popsala, jak celá situace probíhala. Poté už do stanice přiběhli strážníci a zavolali záchranku.

Nebezpečí smrti

V obvyklých případech jsou lidé zraněni na několika místech. Naštěstí měl však muž batoh se spacákem na zádech, což zbrzdilo jeho pád na koleje. „Na místě zasahovala záchranářská posádka. Muže ve věku 37 let poté s pohmožděnými zády a zraněním v oblasti ruky transportovali na ortopedii do Nemocnice Na Bulovce,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová. 

Odvážnou strážnici ani nenapadlo, že by se na muže jen dívala. Ihned se rozeběhla pomoct. „V tu chvíli mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být nebezpečné. Vím, že spoustu lidí nad tím asi kroutilo hlavou, ale v tu chvíli člověku vypne mozek a dělá, co musí. Přemýšlela jsem o tom celém až později,“ popsala na závěr.

Ne všechny příběhy ale dopadají dobře. V říjnu takto spadl do kolejiště muž v Křižíkově stanici. Hasiči ho zpod vagonu museli vyprostit a s vážnými zraněními ho předali záchranářům. Ten měl mnohačetná poranění po celém těle. Po vyproštění ho záchranáři ošetřili, uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a převezli do nemocnice. Častěji ale lidé po pádu pod metro umírají, ne vždy totiž stihnou zasáhnout další cestující tak, jako se to povedlo právě Dagmar. 

Podívejte se i na další nehody v metru na Florenci:

Fotogalerie
37 fotografií