Michaela Vincourová s manželem Lukášem nejsou typickým manželským párem. Bezdětní mladí manželé jsou totiž vegani, kteří touží po světě bez vykořisťování a násilí.

S manželem jsme přemýšleli, co bychom mohli udělat pro to, aby se lidé začali chovat k přírodě a všemu živému láskyplněji,“ vypráví Michaela o době, kdy se rozhodli své myšlení předat dalším lidem. A vybrali si k tomu vskutku netradiční způsob: napsat proveganskou knihu pro děti.

Přirozená touha chránit přírodu

Michaela si vždy ráda psala povídky a úvahy, ale nikdy předtím ji nenapadlo vytvořit knihu. „V tu dobu jsem pracovala jako učitelka ve školce a narážela často na dětské knížky, které učí děti věci, které se mi nelíbily… A asi v tu chvíli přišel nápad… Napíšeme pohádku pro děti, která vyvolá přirozenou touhu chránit přírodu a vše, co k ní patří,“ popisovala svůj popud.

Zpočátku jí realizace myšlenky proveganské pohádky přišla nedosažitelná. Ale díky manželovi, který je spoluautorem a který už jednu knihu vydal, se Michaele splnil sen. A tak si nyní můžete přečíst pohádku, která si neklade jen za cíl být líbivou knihou, jež uspí dítě v postýlce, ale především v dětech i dospělých vzbuzuje soucit s přírodou a zvířaty.

Kniha má v dětech vzbuzovat soucit s přírodou a zvířaty.
Autor: Lukáš Vincour

Pohádka o dokonalém světě

Planeta Země je po dlouhé době konečně zase krásné místo. Všechno je, jak má být, a každý je tu šťastný,“ zní hlavní motto knižní novinky.

Je to příběh z budoucnosti, kdy je planeta Země už jen krásné místo a každý je šťastný. Hlavní bytostí příběhu je Vilík, který se prostřednictvím vyprávění duchů přírody dozvídá o tom, jak to na planetě vypadalo kdysi. V pohádce je promítnuta představa o ideálním světě obou manželů, kde vystupují bytosti, o kterých víme, že tu s námi žijí.

Fotogalerie
11 fotografií