Důchodce zahynul na dálnici D8 poblíž exitu na Ďáblice asi hodinu po půlnoci. Ve svém vozu Renault Thalia ujel v protisměru asi dva kilometry a minul tři sjezdy, než se čelně srazil s černou octavií jedoucí v levém pruhu. Jejího řidiče zachránily airbagy.

Podle informací Aktu.cz najel řidič na dálnici pravděpodobně někde v okolí Kbelské. Renault jel zhruba stokilometrovou rychlostí a vůbec nezpomaloval, vše se událo velmi rychle.

Silný náraz odhodil jeho auto na středová svodidla a octavii odmrštil do vedlejšího pruhu. Asi osmdesátiletý muž, jenž renault řídil, utrpěl těžká poranění.

„Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří přijeli na místo, museli u jednoho z vozidel rozbít okno, aby se do něj mohli dostat a vyprostit řidiče. Následně u muže zahájili neodkladnou resuscitaci a použili defibrilátor,“ popsal průběh první pomoci policejní mlučí Jan Daněk. Zhruba po půlhodině resuscitace byl ale řidič prohlášen za mrtvého. Při jízdě nebyl připoutaný.

Řidič octavie nejprve z auta vystoupil, pak ho ale sanitka odvezla do vinohradské nemocnice. Ještě před tím se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní,“ sdělil Daněk.

Tragická nehoda na několik hodin kompletně uzavřela dálnici z Ústí nad Labem směrem do Prahy, řidiči museli sjet na exitu Ďáblice. Provoz byl obnoven až kolem půl čtvrté ráno. Proč řidič do protisměru najel, je zatím v šetření policistů, není ale vyloučeno, že to udělal schválně - na místě totiž chybí jakákoliv brzdná dráha.