První z pěti desítek kontejnerů se objeví například v Libni v ulicích Na Rokytce či Pivovarnická, v Karlíně v Křižíkově a Urxově ulici či V Nových Bohnicích.

„Zavedením podzemních kontejnerových státní nejen výrazně zlepšíme vzhled osmé městské části, ale zařadíme se také mezi moderní evropská města, kde se spuštění kontejnerů pod zem běžně používá již několik let,“ uvedl místostarosta Matěj Fichtner (ANO).

Podzemní kontejnery přinesou podle vedení městské části kromě lepšího vzhledu ulic také úsporu. Jejich objem bude oproti běžným kontejnerům větší, a nebude nutné je tak často vyvážet.

Pozdemní kontejnery

První etapa rozmísťování kontejnerů by měla být dokončena v průběhu roku 2018. Jejich počet by se měl v budoucnu při druhé etapě zvyšovat. V ní by chtěla radnice do ulic Prahy 8 umístit dalších 26 kontejnerových stání.

Podzemní kontejnery se začaly v hlavním městě objevovat před zhruba deseti lety. Jako první je začala využívat Praha 1, která je dala na Petrské náměstí. Postupně je začaly využívat další radnice, například Praha 2 a 5.

Fotogalerie
9 fotografií