Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tohohle souseda nechcete! Muž z Náchodska zahradu zasypal odpadky a zalévá močí

Autor: jp, aba - 
16. března 2017
13:15

Jiří K. z městečka Kramolny na Náchodsku je velký sběratel. Sbírá ale všechno a nevyhazuje vůbec nic, takže jeho dům i zahrada vypadají jako skládka, navíc se v hromadách odpadků prohání myši a potkani.

Muž pracoval v technických službách a zřejmě se mu práce stala koníčkem natolik, aby v ní pokračoval i doma. Jiří K. má před důchodem, do práce ale už nechodí a tak má spoustu času na sbírání harampádí, které hromadí v domě, na zahradě, ale i ve vraku auta. 

Dává dokonce i inzeráty, ve kterých poptává další věci, které mu zřejmě chybí do sbírky. Naposledy to byl například natahovací budík, knihy a tyčový mixér. Svojí zálibou ale ztrpčuje život především svým sousedům. "Už u něj byli z hygieny, z odboru životního prostředí a výstavby, hasiči, i přestupková komise to řešila, ale nikdo s tím nic neudělá," řekla starostka města Jitka Kropáčková.

Nejen že má Jiří zahradu plnou odpadu, ve kterém se daří myším i potkanům, ale z jeho pozemku se line i silný zápach. "Má vypnutou vodu, takže močí do PET lahví, které pak vylévá podél pozemku. Je to hrozné," přiznala sousedka Jana Semeráková. 

Podle právníka Jaroslava Ortmana mají sousedé možnost podat na Jiřího K. žalobu. "Sousedé mohou podat takzvanou negatorní žalobu na ochranu vlastnického práva. Podle zákona nikdo nemůže omezovat druhého v jeho vlastnických právech," radí odborník.

Podobně zanesený dům je i v Praze na Veleslavíně, ve videu se můžete podívat, jak vypadají hromady odpadků tam:

Video  Dům hrůzy na Veleslavíně je plný odpadků a všemožného harampádí, sousedé se navíc bojí, že se brzy zřítí, jelikož je v katastrofálním stavu.  - Tadeáš Provazník
Video se připravuje ...

pepen ( 16. března 2017 16:12 )

Obec tomu nemůže zabránit-asi máme zákony na hovno!!!Všichni kolem ohrožuje různou nákazou a hlodavci!!!!Česko je divný stát!!!!

Zobrazit celou diskusi