Dopravní podnik plánuje kompletní výměnu eskalátorů, které ve stanici slouží už od jejího otevření v roce 1985. Ačkoliv jsou dosud v zachovalém a funkčním stavu, nevyhovují současným normám EU.

225 milionů korun

Kromě eskalátorů se opravy za 225 milionů korun budou týkat i zavedení nové elektroinstalace či řízení provozu. Některé části eskalátorů bude potřeba kvůli své velikosti a hmotnosti opravovat přímo ve stanici, například hřídele o váze 7,5 tuny, drobnější odstraněné součástky poslouží v jiných stanicích jako náhradní díly.

Mezi Andělem a Dejvicemi by mohlo vést autobusové spojení:

Rekonstrukce eskalátorů proběhne ve směru při výlezu směrem k OC Nový Smíchov. Obyvatelé lokality či dojíždějící zaměstnanci mohou zůstat klidní, protože budou moci nadále využívat vestibul ve směru Na Knížecí nebo výtah, zbudovaný v roce 2015. 

Další rekonstrukce ve stanicích...

Stanice Anděl je jednou z několika stanic metra, kterou podobné úpravy do budoucna čekají. K současně probíhajícím rekonstrukcím Palmovky a Skalky je na listopad letošního roku plánovaná rekonstrukce eskalátorů na stanici Náměstí Republiky.

Zkraje příštího roku se oprav dočká i stanice metra Dejvická, půl rok nato dojde i na stanici Karlovo náměstí. „Opravy se, podobně jako v případě Anděla, budou týkat jen jednoho ze dvou možných vestibulů, aby cestující nijak výrazněji neomezily,“  vysvětlila tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Dopravní podnik hlavního města Prahy uspořádal v noci z úterý na středu mimořádnou komentovanou prohlídku zázemí pohyblivých schodů, které se budou v příštích měsících opravovat a nahrazovat novými.

O tom, jak to pod eskalátory před rekonstrukcí vypadá, se můžete přesvědčit v naší galerii:

Fotogalerie
15 fotografií