Černá bouda bez oken už z dálky naznačuje, že nejde o klasickou kavárnu. U dveří vás pozdraví tamější hosteska, která vás odvede k volnému stolu. Kapacita kavárny je 24 míst. 

Před vstupem vás však požádá, abyste si vypnuli mobilní telefon a odložili případně digitální hodinky, které by světlem rušily zážitek. Pak už jen vzpažíte ruku, abyste ji dali na rameno příteli před sebou, a jako živý vláček se s hosteskou vydáte vstříc do tmy ke stolu.

Vstupné stojí 140 korun. „Je v něm zahrnut jeden nápoj či zmrzlina, hrneček s logem Světlušky a světluščí magnet, které si odnáší hosté na památku,“ prozradila mluvčí projektu Barbora Mocová.

Člověk musí více mluvit

První návštěvníci si nevšední zkušenost pochvalovali. „Bylo to neuvěřitelné. Zároveň velmi nepříjemné, že jsem měla až pocit klaustrofobie, ale překonala jsem se. Člověk si najednou uvědomí, že při konverzaci jen přikyvuje, takže je nucen více mluvit,“ vyprávěla o své návštěvě v kavárně Denisa.

Objednat si tady můžete čaj, nealkoholické pivo, limonádu a samozřejmě kávu. „Každý další nápoj nebo zmrzlina je pak za 40 korun navíc,“ svěřila Mocová. Z výtěžku projektu podporuje Světluška lidi s těžkým zrakovým handicapem na cestě k samostatnému životu plnému pestrých aktivit.

Otevřeno bude denně od 10 hodin ráno do 21 hodin večer.

Podívejte se na fotky z kavárny:

Fotogalerie
12 fotografií