Ve studené vodě v pražské Vltavě, která má v současnosti podle hydrometeorologů pouhé 2 stupně Celsia nad nulou, se topil člověk. Cizinec do řeky skočil z Hlávkova mostu u ostrova Štvanice, tonoucího ze studené vody zachránili zasahující kriminalisté.

„Na linku tísňového volání jsme v 11:46 hodin přijali oznámení o této události. Na základě toho byla okamžitě dána relace napříč celou Prahou. Do akce se dostávaly postupně různé policejní složky, mezi nimi také služba z kriminální policie z prvního policejního obvodu. Tito kriminalisté byli na místě mezi prvními a byli to právě oni, kdo tohoto muže z vody zachránili,“ prozradil redakci Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Po vytažení z vody další hlídky na místě poskytly dotyčnému muži termofólii. Zasahující záchranné složky řešily, aby muž neupadl do šoku vlivem chladu. Z prvotních informací na místě vyplývá, že cizinec chtěl tímto krokem spáchat sebevraždu a má být pod vlivem alkoholu.

„Jsou to informace, které si musíme ještě nechat potvrdit dalším prověřením situace. Velký dík patří kolemjdoucím, kteří situaci oznámili. Okamžitě udělali to nejlepší možné a zavolali tísňovou linku. My jsme pak přijali opatření, která měla tento pozitivní výsledek,“ uvedl dále Hulan.

„Pražští záchranáři vyjížděli dnes před polednem na ostrov Štvanice, kde policisté vytáhli z vody devětatřicetiletého cizince. Záchranáři muže vysvlékli z mokrých svršků, zabalili do deky, zajistili jeho životní funkce a předali ho jako podchlazeného ve Fakultní nemocnici v Motole,“ potvrdil událost mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

Fotogalerie
6 fotografií