Jestli si chcete vyzkoušet práci zahradníka v jednom z nejkrásnějších pražských parků, máte ideální možnost přijít už dnes do Stromovky před budovu Šlechtovy restaurace. Po zimě tu zahradníci společně s dobrovolníky z řad veřejnosti znovu založí letničkové záhony, na jejichž pestrost si pravidelní návštěvníci parku Stromovka pamatují z loňského léta. Na záhony se tak vyseje nejen květinová směs, ale i předpěstované sazenice letniček. Zkušení zahradníci dobrovolníky seznámí s postupem prací při zakládání záhonů a také vysvětlí, proč je dobré kombinovat sazenice s výsevem.

»Adoptujte« si tulipány a macešky z pražské Stromovky

Zahradníci zároveň zlikvidují záhony macešek a tulipánů, které zde doposud byly. A tak se Pražanům nabízí ideální příležitost od úterý do čtvrtka vždy od 6:30 hodin do 15 hodin odnést si květiny domů. Pokud si budete chtít macešky a tulipány odnést domů, nezapomeňte si s sebou vzít vlastní nádobu na květiny.

Od úterý do čtvrtka mohou Pražané přijít před Šlechtovu restauraci a odnést si macešky či tulipány.
Autor: Lesy Praha

Po Stromovce by měly přijít na řadu také záhony ve Hvězdě, kde zdejší macešky a narcisy uvolní místo plánovaným letničkám. Na záhonech zde budou zahradníci pracovat už v pondělí 16. května od 8 hodin až do 14:30 hodin.

Fotogalerie
5 fotografií