Na trvalkové záhony plánují zahradníci vysadit přes 52 druhů trvalek a 6 druhů cibulovin. Květiny tak postupně pokvetou po celý rok a na záhonech se vystřídají nejrůznější barevné kombinace. V květnu tak zahradníci vysadí celkem 2790 trvalek a na podzim je doplní o neuvěřitelných 8093 cibulovin. Příští rok na jaře už návštěvníky Obory Hvězda uchvátí pohled na sněženky, tulipány nebo narcisy.

Stavební úpravy a práce na záhonech začnou v závislosti na počasí, přičemž hotovo by mělo být do konce června. Záhony zahradníci poté ohraničí nízkými plůtky z akátových kůlů a do budoucna by měl zde přibýt i informační panel pro návštěvníky obory. Ten by měl představit Pražanům jednotlivé druhy vysazených rostlin.

Po parku Stromovka přichází na řadu i Obora Hvězda. Vyrostou zde nové trvalkové záhony.
Autor: Lesy hlavního města Prahy

Letohrádek Hvězda ze všech stran obepíná les a jediný květinový ornament zde utvářejí právě květiny na místních záhonech před letohrádkem. Pestrá a barevná směs rostlin, kterou zahradníci na nové záhony vysadí, bude zahrnovat například prvosenky, kopretiny a modré či fialové tóny rozvine šalvěj, kosatec nebo luční zvonky. Tradiční cibuloviny, které zahrnují sněženku, narcis nebo tulipán, zahradníci doplní o čtyři sta lilií. Návštěvníci Obory Hvězda se mohou těšit ale i na růžové pivoňky, chryzantémy nebo žlutě zářící řebříček.

Fotogalerie
12 fotografií