Průvod je nejviditelnější akcí týdenního festivalu Prague Pride, který upozorňuje na práva LGBT lidí (zkratka označující lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby – pozn. red.). Prahou projde v sobotu 15. srpna.

„Festival měl od prvního ročníku záštitu primátorů Prahy. Není tomu jinak ani letos, záštitu nám dala paní Adriana Krnáčová. S tím rozdílem, že přislíbila i účast v sobotním průvodu,“ raduje se ředitelka festivalu Kateřina Saparová.

Krnáčová Blesk.cz potvrdila, že půjde hrdě v čele průvodu i s duhovou vlajkou. „Jdu, protože jsem liberál, mám hromadu přátel a kolegů mezi gayi, navíc jeden z organizátorů Czeslaw Walek je můj bývalý kolega z Transparency International. Přijde mi normální podpořit v těchto dobách lidi, kteří nepatří do mainstreamu. Navíc odlišnost může být inspirativní. Praha je mezinárodní a otevřené město a moje podpora Prague Pride to má dokázat,“ sdělila Blesk.cz primátorka.

Video
Video se připravuje ...

Prague Pride bude největší v historii. Přijede i „zakázaná“ jeptiška. Matěj Smlsal, Lukáš Červený

Ta chtěla dát najevo svou podporu i tím, že nechá duhovými barvami nasvítit Petřínskou rozhlednu. „Ten nápad se mi líbil, ale rada ho odmítla,“ dodala.

Celý příští týden tak bude duhově svítit alespoň gloriet v zahradě Americké ambasády, která se nachází na Petříně. K nasvícení dochází každý rok.

Letošní Prague Pride bude největší v historii. Organizátoři připravili přes 120 akcí. Vše odstartuje pondělní koncert na Střeleckém ostrově v Praze 1, kde vystoupí Aneta Langerová či rakouská vousatá zpěvačka Conchita Wurst.

Video
Video se připravuje ...

Ředitelka Prague Pride: Proč jsme pozvali vousatou zpěvačku a jak nám pomohl Klaus Blesk TV