„My tu bezpečnost nikdy nepodceňujeme. Takže stejně jako v předchozích letech budeme mít vlastní organizační složku, pořadatele v průvodu a budeme mít i bezpečnostní agenturu,“ řekla v rozhovoru ve Studiu Blesk ředitelka festivalu Kateřina Saparová.

Nicméně ochranu bude mít na starosti hlavně policie. „Spolupracujeme spolu od prvního ročníku velmi dobře. Máme před Prague Pride jednu dvě schůzky, kde ladíme podrobnosti průvodu. A já předpokládám, že vše proběhne hladce jako doteď,“ uvedla.

Předchozí ročníky se obešly bez větších konfliktů. Loni si pouze před Nemocnicí Na Františku sedlo několik extremistů na silnici s cílem průvod blokovat. Do pár minut byly na místě policejní antony s těžkooděnci. Velitel zásahu nejdřív vyzval skupinu mužů, aby se dobrovolně zvedla. Marně. Policie je proto i přes jejich odpor naložila do vozu a odvezla pryč.

Festival Prague Pride se letos koná od pondělí 10. do neděle 16. srpna, průvod projde městem v sobotu. Hlavními pěveckými hvězdami budou Aneta Langerová a vítězka loňské Eurovize - vousatá zpěvačka Conchita Wurst. Cílem akce je zvýšit povědomí veřejnosti o gay, lesbické, bisexuální a transgender komunitě v Česku i přispívat k toleranci.

Video
Video se připravuje ...

Ředitelka Prague Pride: Proč jsme pozvali vousatou zpěvačku a jak nám pomohl Klaus Blesk TV