Humpolecká ulice v Praze 4 je místem s nevídanou výzdobou zdejší zeleně. V parčíku s dětským hřištěm, který se nachází mezi činžovními domy hned vedle Budějovické ulice, někdo věší boty – a není jich málo. Na větvích se ve větru pohupují hned desítky párů bot, některé z nich se přitom nacházejí v pořádné výšce.

„Měl by to tu dělat jeden mladík, nejspíš z recese. Nevím, jestli to není bezdomovec, ale je to takový slušný kluk, žádný darebák, i když ho neznám nijak blíž. Ty boty mi tu vůbec nevadí. V létě, když se strom zazelená, to ani není pořádně vidět,“ prozradila redakci Blesk.cz jedna místní pejskařka.

Někdo si ani nevšimne

Někteří kolemjdoucí ani neobvykle ozdobený listnatý strom neregistrují. Přestože kolem porostu prošli, na dotaz redakce se jen podivili. „Vážně? No vidíte, o tom ani nevím,“ uvedl jeden z chodců v parku.

Podívejte se, jak to na stromě vypadá:

Radnice s podobným zkrášlováním nesouhlasí a už několik let boty ze stromu sundává. „Děje se to minimálně tři roky a nejméně pětkrát za tuto dobu jsme nechali boty odstranit pomocí plošiny, tedy dost draze. V krátké době se tam ale objeví jiné boty. Nevíme, proč je tam někdo věší. Možná to má být legrace, možná něčí představa o umění,“ uvedl tiskový mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

Lidé se jezdí koukat

Přestože se podle místních obyvatel na atrakci chodí dívat lidé z různých koutů Prahy a strom si fotí, městská část není takovému počínání nakloněna a podle informací z radnice nehodlá boty na stromě ponechávat a vytvořit pro místo speciální podmínky.

Parčík v Humpolecké ulici ukrývá strom posetý botami.
Autor: Daniel Vitouš

„Už to tu sundali několikrát. Jednou to odstranili odsud, tak to ten člověk pověsil na jiný strom tady zepředu. To tehdy zase přijeli i s plošinou a ten strom mu osekali, tak se potom zase boty vrátily na tenhle strom. Teď jsou tu ty boty už poměrně dlouho,“ dodala k tématu s úsměvem zdejší pejskařka.

Prohlédněte si strom s botami v krčském parčíku:

Fotogalerie
12 fotografií