U Modřanské rokle dochází k revitalizaci třešňového sadu. V první fázi musela radnice pokácet nemocné stromy a nálety mezi ulicemi Dolnocholupická, Spinozova a Čs. exilu.

V oblasti dočasně zůstávají pařezy pokácených třešní s označením, aby na jaře pracovníci přesně věděli, na která místa vysázet nové dřeviny. „Do výsadby zbývá několik měsíců. Jedná se o velmi trvanlivé označení, odolné vůči vandalismu,“ uvedl Marek Hladík z oddělení životního prostředí radnice Prahy 12.

Několik velkých pařezů na místě zůstane i po výsadbě. Po zetlení budou sloužit jako vhodný úkryt pro místní faunu. Pásy izolační zeleně pokračují podél ulic Čs. exilu a Hornocholupická. V tomto prostoru došlo pouze k menší citlivé probírce a pěstebnímu ošetření některých stromů.

Zakreslení plánu na revitalizaci prostoru u Modřanské rokle
Autor: MČ Praha 12

Třešňový sad na kraji Modřanské rokle byl dlouhou dobu bez potřebné péče, původní stromy byly zarostlé a kvůli zastínění odumíraly. „Na jaře letošního roku bude vysázeno 46 třešní v pravidelném sponu, který bude navazovat na původní spon sadu,“ dodal Marek Hladík.