Ačkoliv je zájem o fotografický workshop z nejrůznějších střech žádaný, organizátoři nemají v plánu navyšovat kapacitu účastníků. „Kapacita je nyní 30 fotografů a 2 turnusy, už to je asi maximum, co holešovické střechy organizačně snesou,“ vysvětloval Jan Hodač, organizátor festivalu Fotosféra.

„Zájem je obrovský a uspokojíme jen část zájemců, tím to je ale prestižní a exkluzivní,“ zmínil další důvod, proč se do budoucna neplánuje uspořádat akci na střechách pro širší veřejnost.

Návštěvníci události měli možnost navštívit celkem pět střech. „Byl jsem už na minulém workshopu a nemohl jsem si nechat ujít ani tento… Obzvlášť jsem rád, že se zase podíváme na nové budovy,“ zmínil Karel (45), který právě stál na střeše Národní galerie, která byla právě jednou z novinek.

Fotografové si tak mohli pořídit snímky ulice ze střech Národní Galerie, Business centra Rosmarin, Business Parku Classic 7, Lihthousu Watherfront Toweru a ze střechy Nejvyššího kontrolního úřadu.

Festival Fotosféra nabídne v tomto týdnu více než jen workshop Holešovické střechy. „Rozdělili jsme Fotosféru do více akcí a každá je něčím specifická a originální,“ zmínil Hodač.

Video
Video se připravuje ...

Jak to vypadalo na workshopu? Eva Fornálová

Pyšní jsme na instagramový projekt HolešoviceNOW, který propojuje místní komunitu, a letos jsme projektu věnovali jak velkou outdoor expozici, tak interaktivní mozaiku v Národní galerii, kde se každý může aktivně zapojit,“ prozradil projekt, který mu letos dělá největší radost.

Fotosféra poté vyvrcholí v sobotu 17. září hlavním programem s výstavou na lodi v Holešovickém přístavišti. „Dlouho jsme vybírali místo a právě pro letošek jsme zarezervovali celou loď,“ těšil se z výběru místa organizátor.

Fotogalerie
29 fotografií