Karlovarský festival začal 1. července. Jenže ne každý měl tu příležitost podívat se do Karlových Varů. Avšak díky Šary Vary si mohou lidé z celého Česka užít snímky i ve svých kinech. Po Praze a Brně v úterý 12. července zamíří filmy z festivalu i do dalších měst. 

Promítané snímky se budou během týdne opakovat. A tak není třeba se bát, že byste například kvůli jednomu pracovnímu dni přišli o vámi vybraný film. Poslední promítání v rámci Šary Vary bude 17. července.

Pražané si ozvěny z Varů užívají. „Nikdy jsem ve Varech nebyla. Mám tady práce nad hlavu. A tak jsem ráda, že si najdu čas na oddech tady v kině. Jsem za tuhle možnost moc ráda,“ chválila Šary Vary návštěvnice Petra, která se přišla podívat na snímek To je náš svět, který bude promítán i poslední den ozvěn.

Název Šary Vary získaly ozvěny z Varů podle druhu kozáckých kalhot. „S filmovým festivalem to významově nijak nesouvisí. Když se ale kdysi hledal pro ozvěny název, přišel s tím tehdejší grafik. A nám se ta slovní hříčka líbila,“ vysvětlovala pojmenování ozvěn Radka Urbanová, dramaturgyně kina Aero.

Pražané se mohou těšit i na uvedení vítězného festivalového filmu. „Přestože ještě vítězný snímek neznáme, je vidět z předprodejů, že to divákům vůbec nevadí,“ zmiňovala Radka Urbanová.

Ceny v kině Aero a Světozor se liší, ačkoli zvolíte totožný film. Ceny projekce se totiž řídí běžnými cenami v daném kině.

Fotogalerie
4 fotografie