Současné odstavné parkoviště se proměnilo v místo pro několik herních aktivit. „Kdokoliv bude mít zájem, si může jít k viaduktu zahrát plážový volejbal, badminton či házenou. Pod jednotlivými oblouky pak bude trampolína, ping-pong, fotbálek, šipky ale i workoutová sestava či basketbalový koš,“ zvala Pražany tisková mluvčí projektu viaduktkreativni.cz Yvette Vašourková.

Celý nápad revitalizovat nevyužité místo pod mostem v Karlíně se zrodil už před čtyřmi lety. „Místo kolem Negrelliho viaduktu jsme vždy s lítostí sledovali, když jsme projížděli do Karlína. Aktivně jsme se tomuto místu začali věnovat v roce 2012, kdy jsme v médiích zaregistrovali článek o připravované komplexní rekonstrukci,“ svěřila Yvette Vašourková.

Místní byli už první den z nového využití místa nadšení. „Moc se mi to tu líbí. Dnes jsem si tu zasadila kytičky na záhonku. Teď tu poslouchám hudbu a čtu si ve stínu pod stromy. Tento nápad je geniální,“ chválila projekt návštěvnice Alena (27).
Video
Video se připravuje ...

Léto pod viaduktem právě začalo. Eva Fornálová



Kromě sportů zde budou tančírny swingu, tanga, divadelní představení, koncerty a také diskuze o rekonstrukci viaduktu. Bistro bude otevřeno od desáté hodiny ranní do deváté večerní.

Připravujeme i promítání filmů spolu s Aerofilms. Tím, jak je celý prostor možné používat až do září, tak se bude program postupně doplňovat. Například připravujeme také šachové turnaje s Šachovým svazem České republiky,“ zmínila plány na léto pořadatelka.

Fotogalerie
53 fotografií