Rekonstrukce povrchu ve Zhořelecké ulici je rozdělená do tří etap. Během té první se budou pracovníci soustředit na opravu zálivu pro autobusy u zastávky Sídliště Bohnice ve směru z centra. „Důvodem opravy jsou nedostatečné protismykové vlastnosti a špatné podloží, které bylo zjištěno v rámci předprojektového průzkumu vozovky,“ vysvětlila tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Pokud by se zmiňovaný záliv nerekonstruoval, časem by se povrch zastávky zdeformoval. Během úpravy místa pro autobusy se zastávka přemísťuje o zhruba 150 metrů, jízdní pruhy zůstávají obousměrně zachované.

Dne 6. srpna vstoupí rekonstrukce do druhé etapy, během které se budou dělníci soustředit na opravu jižní části vozovky. Brzy ráno 17. srpna se pak pracovníci přesunou k opravě severní části silnice.

Co přesně tu udělají?

„Jde o opravu vozovkového souvrství, částečné vyrovnání obrub a budou provedeny lokální opravy trhlin a sanace podkladních vrstev. V rámci úprav dojde k odstranění nepoužívaného autobusového zálivu, který bude nahrazen silniční zelení. Součástí je také zprůchodnění a oprava uličních vpustí a jejích přípojek,“ popsala konkrétní úpravy Barbora Lišková.

Během druhé a třetí etapy bude ve Zhořelecké ulici fungovat jednosměrný provoz vždy z ulice Lodžská směrem k Feřtekově. Objízdná trasa povede po Řešovské ulici. Během realizace třetí etapy pak ještě dojde k úpravě trasy autobusů číslo 236, které dočasně pojedou přes Ústavní ulici.