Na začátku druhého červencového týdne začala v Praze kolabovat doprava. Komplikace neměla jen individuální doprava, do pasti se dostávaly i jednotlivé tramvajové spoje. Hromadná doprava nabírala značná zpoždění.

V úterý byla dopravní situace během první poloviny dne mnohem klidnější. S nástupem odpolední dopravní špičky se však na hlavních dopravních tazích opět začaly tvořit kolony. Technická správa komunikací na situaci reaguje, na třech místech se proto zásah uspíší.

U Mrázovky

Mezi silně vytížená místa, která se v současnosti opravují, patří Dobříšská ulice mezi Zlíchovským tunelem a Mrázovkou. „Snažíme se s dodavatelem zajistit, aby byl v zítřejších odpoledních hodinách zprovozněn celý pruh do centra. Tím se má zkrátit čas opravy o 5 až 6 dnů. Směrem z centra by se stavba měla zkrátit o 3-5 dnů,“ uvedl generální ředitel TSK Petr Smolka, podle kterého však bude zásadní, aby nepršelo. Užívané technologie jsou totiž citlivé na povětrnostní podmínky.

Magistrála

Jakékoliv dopravní omezení na magistrále v srdci Prahy má na dopravu vždy neblahý vliv. V současnosti se opravuje Wilsonova ulice, kde se však už od dnešního rána zprovoznily dva jízdní pruhy. „Řidiči tu projíždějí stavbou, apelujeme tak na to, aby jeli opatrně. Budeme se snažit tuto stavbu také co nejvíce zkrátit. Zásadní věci, jako je úprava a oprava dilatací, budeme provádět o víkendech, kdy je provoz minimální,“ popsal tuto opravu Petr Smolka.

Jiráskův most

Další nepříjemnosti řidiče v současnosti čekají na opravovaném Jiráskově mostě. Technická správa komunikací v tuto chvíli jedná s dodavatelem, aby se posílily směny a pracovalo se od 6:00 do 22 až 23 hodin. Cílem je, aby se do konce tohoto pracovního týdne zprovoznilo smíchovské předpolí a křižovatka ulic Preslova a V Botanice. „Snaha bude, aby od pátku 13. července mohli řidiči Jiráskovým mostem projíždět bez větších kolon a zdržení,“ dodal generální ředitel TSK.

Fotogalerie
17 fotografií