Práce v jihozápadní části Kunratického lesa začaly v říjnu letošního roku. Před zásahem lesníků se v lokalitě nalézaly nevzhledné zídky u potoka, nevhodný stavební materiál a zdejší mostky se nacházely v neuspokojivém stavu.

„Během dvou měsíců jsme dali břehům potoka novou podobu, která více připomíná přírodní koryto potoka, je funkční a navíc i příjemná na pohled,“ uvedla k procesu změn tisková mluvčí pražských lesníků Petra Fišerová.

V rámci úprav se vyčistily kamenné mostky a zmizely betonové konstrukce, které už na místě neměly žádné opodstatnění. Revitalizace území zkrášlila lidem cestu do kunratického zookoutku, který se v oblasti nalézá.

Práce lesníků stály dva miliony korun, během zásahu se navíc zjistilo, že bude zapotřebí pokračovat také v příštím roce. Z toho důvodu upozorňují odborníci na neukázněné chování, ke kterému během posledních měsíců u Kunratického potoka docházelo. Někteří návštěvníci lesa neuposlechli pokynů zdejších pracovníků a vstupovali do míst, kde byla v provozu těžká technika. Vzhledem k plánům na pokračování prací v příštím roce lesníci nabádají, aby lidé v lokalitě dbali zvýšené pozornosti.

Fotogalerie
6 fotografií

Lesy hlavního města Prahy v létě zprovoznily novou medárnu, kde nabízejí lidem med od pražských včel. Poslechněte si víc k celému projektu: