Obyvatelům na jihu metropole už rok slouží celkem dvacet lehátek. Radnice oznámila, že se tento prvek těší oblibě – po jejich umístění se totiž v letních měsících zvýšila návštěvnost parku, který je součástí náměstí.

„Máme za sebou rok provozu, prakticky dvě sezony, zahajovali jsme loni touto dobou a zkušenosti jsou více než dobré. Park na Roztylském náměstí se stal cílem návštěv lidí z blízkého i ze širšího okolí. Velmi početnou skupinou návštěvníků jsou matky s dětmi,“ uvedl radní pro životní prostředí Ondřej Růžička (STAN – Tučňák).

Na Roztylském náměstí si lidé užívají lehátek a ležadel.
Autor: MČ Praha 4

Městská část oznámila, že za celý první rok přítomnosti lehátek nedošlo k žádnému poničení ani krádeži těchto předmětů. Také díky tomu plánuje postupné rozšiřování této služby.

Během letošní sezony se na Roztylském náměstí kromě klasických lehátek objevilo také pět nových ležadel. Cílem do budoucna je, aby nová moderní ležadla postupně nahradila současná lehátka, která jsou plátěná a křehká.

Lehátka i ležadla jsou k dispozici vždy během sezony, letos je můžete využívat až do poloviny října.

„Po pozitivním ohlasu a dobrých zkušenostech bychom v příštím roce chtěli rozšířit nabídku lehátek i do dalších zelených lokalit v Praze 4,“ prozradil Růžička.