Ačkoliv jde o juniorské mistrovství světa v kategorii silničních automobilů, přihlásit se mohou i dospělí. Pro ně budou určeny speciální kategorie Modified a Formula. Na své si tak přijdou všichni milovníci modelů silničních automobilů poháněných elektromotorem.

Turnaj se koná pod záštitou šéfa světové asociace IFMAR Dallase Mathiesena, který bude na závody po celou dobu osobně dohlížet.

„Jsem rád, že se nám díky skutečně široké mezinárodní spolupráci podařilo uspořádat tento vůbec první juniorský světový šampionát. Nejde jen o příjemnou příležitost trávení volného času pro děti o letních prázdninách, ale i o snahu zaujmout je a rozvíjet jejich technické dovednosti. Všem zúčastněným i divákům přeji příjemný sportovní zážitek,“ řekl Radek Klíma (TOP 09), starosta Prahy 5, která akci spolupořádá.

Stejné podmínky za symbolickou cenu

Zajímavostí je, že pro kategorie Stock dostanou všichni junioři stejné RTR sety včetně veškeré elektroniky, vysílače i nabíječky a baterek. Se slušně vybavenými auty, kdy set tvoří karbonový podvozek se střídavým systémem a 2,4GHz vysílačkou, budou moci junioři soutěžit opravdu především ve svých dovednostech.

Závody RC modelů v hale na Třebešíně začátkem tohoto roku
Autor: Martin Sládek

Startovné je nastaveno spíše symbolicky, až pět dní ježdění i s RTR setem a sadou jednotných pneumatik je za 20 eur (necelých 600 korun). Pořadatelé si dali za cíl dostat na jednu dráhu co nejvíce mladých lidí. Vstupné pro veřejnost je zdarma.

Závodů by se měli zúčastnit junioři z několika kontinentů, do Prahy by měla dorazit především početná delegace z Asie. 

Podívejte se na závody RC modelů, které se konaly letos na Třebešíně:

Fotogalerie
11 fotografií