Frekventovaná vlaková trasa 171 z Prahy do Berouna podél krásné řeky Berounky a hradu Karlštejn bude v březnu hostit více dělníků než cestujících. Během měsíce tu bude několik výluk. Ty jsou ale tak nepřehledné, že se v nich jen těžko někdo orientuje. Podobná omezení jsou na této trati častá, avšak tento měsíc se nad nimi musí člověk hodně zamyslet.

Ale popořádku. První omezení cestující čeká již 5. března, a to od 10 do 20 hodin. Některé osobní vlaky budou ukončeny ve stanici Praha-Radotín, v úseku Praha-Radotín – Beroun budou tyto vlaky odřeknuty. 6. března bude výluka pouze od 7 hodin do 16:50. „Náhradní autobusová doprava za odřeknuté spoje nepojede, protože jízdní doba autobusů je vzhledem k silničním trasám pomalá, a to do té míry, že by autobus dojel následující vlak,“ řekla Blesku Radka Pistoriusová, tisková mluvčí Českých drah.

Od 7. března se výluka pouze posune dále mezi Beroun a Karlštejn. A v tuto chvíli se to komplikuje ještě více. Až do 17. března kromě pátku 11. bude výluka trvat v čase mezi 8:30 a 16:30. „V pátek končí výluka dříve, protože jedou páteční rychlíky na Příbram a jezdí více cestujících, tak aby se jim méně komplikovala cesta,“ zmínila pro Blesk Pistoriusová.

Některé osobní vlaky budou ukončeny ve stanici Karlštejn, v úseku Karlštejn–Beroun budou tyto vlaky odřeknuty. Jiné však budou mimořádně prodlouženy do stanice Beroun. V opačném směru vlaky pojedou pouze v úseku Karlštejn – Praha hl. n., v úseku Beroun–Karlštejn budou odřeknuty. To samé platí také pro 30. a 31. březen. 

Tím to ovšem nekončí, již zmíněný 11. březen, ke kterému přibude ještě 18. březen, bude výluka na stejné trati od 8:30 do 13:30. A konečně další a poslední výluka bude v úseku Praha-Radotín – Dobřichovice a uskuteční se ještě 19. a 20. března, od 26. do 28. března a od 2. do 3. dubna. 

Stáhněte si všechny výlukové jízdní řády ZDE:

Výlukový jízdní řád

Výlukový jízdní řád

Výlukový jízdní řád