Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fotky z Česka zaplavily jihokorejské metro. Turisty lákají památky i romantika

Autor: Matěj Smlsal - 
4. března 2016
19:10

Cestující metra v jihokorejském Soulu se mohou od března do května kochat panoramatickými snímky Česka. Interiéry vagonů tam jsou polepeny fotografiemi Moravy, Českého Krumlova či Prahy. „Počty jihokorejských turistů každoročně dynamicky narůstají, v roce 2015 o téměř 32 procent,“ vysvětlila Blesk.cz mluvčí CzechTourism Martina Fišerová, proč kampaň spustili zrovna v Jižní Koreji.

Podlaha vagonů připomíná pražskou dlažbu. Stěny pak ukazují kromě české metropole i další místa – Český Krumlov, tulipány před zámkem Lednice nebo Moravu. Kampaň vyšla na 11 milionů a podílejí se na ní jak Češi, tak Korejci.

„Vizuály umístěné na uzlových stanicích a populárních linkách jsou výhodnou příležitostí, jak oslovit cílovou skupinu, v tomto případě formou turistických balíčků a poznávacích zájezdů do Česka – podobně jako u nás takto fungují polepy tramvají,“ uvedl ředitel zahraničního zastoupení v Koreji Michal Procházka.

Turisté mohou přijet do Česka například na poznávací zájezd. Během devíti dnů navštíví Prahu, Olomouc, Kroměříž, Lednici, Valtice, Mikulov a Český Krumlov.

Létají k nám nejen kvůli Praze

Loni dorazilo do Česka 257 tisíc jihokorejských turistů, což je oproti roku 2014 nárůst o třetinu. Strávili zde přes 408 tisíc přenocování.

„Jezdí především do Prahy, která je kromě památek populární také díky korejským filmům, které se zde natáčely. Stále více míří i na ostatní místa Česka, především za památkami UNESCO. A kromě poznávání se zajímají i o vážnou hudbu či literaturu, jmenovitě do Prahy přijíždějí například kvůli Kafkovi,“ uvedla mluvčí CzechTourism Martina Fišerová.

Po zavedení přímé linky Praha–Soul zároveň přibylo Korejců, kteří neletí s cestovní kanceláří, ale přijíždějí po vlastní ose.

Turisté? Hlavně batůžkáři a romantici

Více než polovinu jihokorejských turistů tvoří podle CzechTourism takzvaní batůžkáři. Jsou to typicky lidé nad 45 let, stárnoucí páry, ženy nebo cestovatelé, kteří při první cestě do Evropy objevili její západní část a při druhé směřují do střední.

Dalším typem turistů z Jižní Koreje jsou takzvaní individuálové, nejčastěji mezi 20 a 30 lety, kteří přijíždějí za studiem, prací či evropskou kulturou.

A velmi úspěšní jsme v segmentu honeymoons (líbánky – pozn. red.), protože Praha se profiluje jako jedna z hlavních romantických destinací,“ dodala mluvčí Fišerová. Tomu v minulosti pomohl i oblíbený jihokorejský seriál Milenci z Prahy.

Podívejte se, jak kampaň v metru vypadá:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi