Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za sex v reklamě chtěli studenta vyhodit. Teď láká »na plodění« sama univerzita

Autor: Jiří Krušina - 
4. března 2016
16:53

Nalákat studenty za každou cenu se snaží Slezská univerzita v Opavě. Na billboardy umístila fotku studenta, který na rameni odnáší spolužačku, s popisem: „Univerzita, kde se plodí vzdělanost.“ Před dvěma lety přitom škola za erotické promo univerzity málem vyhodila studenta.

Před dvěma lety to vadilo! Student Aleš B. vytvořil v soutěži o nejlepší promo univerzity erotické video nazvané: První den na Slezské univerzitě v Opavě. V něm student zajde na záchod a z vedlejší kabinky uslyší zvuky soulože. Na konci si pak divák přečte titulek: Zde se plodí vzdělanost. 

Video za jediný den zhlédlo 100 tisíc lidí. Univerzitu pobouřilo a mladíkovi hrozil exemplární trest a vyloučení ze školy.

„Slezská univerzita se od videa distancuje a nechce s ním být spojována,“ řekl tehdejší mluvčí univerzity Ivan Augustin. Teď si škola ale za podobnou reklamu dokonce platí!

Od studenta Aleše B. navíc zkopírovala část sloganu z jeho videa. „Motiv nemůže být konzervativní, protože má oslovit především mladé lidi, ke kterým se těžko hodí něco méně než právě konzervatismus,“ brání školu mluvčí univerzity Karin Martínková. Podle ní si v billboardu každý může najít své. „Nehledejme v plně oblečených postavách v neprovokativní pozici erotiku, ale radost ze života, pohodu našich studentů a možná trochu nadsázky k úsměvu,“ dodala.

adam789 ( 8. března 2016 03:58 )

 Slečna vytlemená, jak když jí hráblo. Ten nápis nalevo měl být "... od nás rovnou do blázince - Slezska univerzita v Opavě." Inu zkrátka, už ji nesou. Možná to nesení na rameni ale vyjadřuje odpor zúčastněné vůbec na tu školu jít, a to bych se ani nedivil. Pak by se tam hodilo ".. my už si Vás odchytnem, i kdybyste nechtěli - Slezská univerzita". Okecávat to mluvčí může jak chce, ale musí uznat, že na lepší slogan od záchodkového videa dosud nepřišli.

Zobrazit celou diskusi