K události došlo v půl třetí ráno 7. července v Jablonecké ulici v Praze 9. Hledaná dvojice nejprve přišla do tamní herny, poseděla u baru, popovídala s obsluhou a zahrála si na automatech. Pak oba hledaní vyšli ven před bar si zapálit cigaretu.

Tam také stáli další dva mladíci, kteří si povídali a také pokuřovali. Podivné na celém útoku je, že obě dvojice mezi sebou vůbec nekomunikovaly a neprovokovaly se navzájem. Nicméně i tak se zničehonic rozešel mladík v růžovém tričku k mladíkovi v teplákové soupravě a vzal ho takzvaně do kravaty.

Pražští kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří bez příčiny zaútočili na jiné muže ve Strašnicích.
Autor: Policie ČR

„Přitom k němu nejdříve přistoupil a přátelsky mu podával ruku na pozdrav. Avšak během vteřiny se situace obrátila. Mladík zničehonic chytl druhého do kravaty a začala potyčka. Do té se následně zapletli i další dva původně nezúčastněně postávající,“ říká pro Blesk.cz mluvčí policie Tomáš Hulan.

Těžká zranění

Kamarád útočníka poté napadl druhého z dvojice úderem pěstí do obličeje. „K tomu ještě posléze přidal kopanec do stejné oblasti. Během toho stále pokračovala bitka mezi prvními dvěma mladíky, které se následně souputník útočníka snažil roztrhnout od sebe, ale opak byl pravdou,“ pokračuje Hulan.

Jakmile totiž dostal oba od sebe, sám mu dal znovu ránu pěstí do obličeje a srazil ho k zemi. „Toho „hrdinně“ využil agresor v růžovém tričku a poškozeného ještě několikrát praštil pěstí do obličeje a opakovaně ho kopl do hlavy, zad a oblasti žeber. Poté oba útočníci vzali nohy na ramena a z místa incidentu utekli neznámo kam,“ doplňuje Hulan. Případ nyní prošetřují policisté pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což hledaným v případě vypátrání a odsouzení hrozí vězení až na tři roky. Avšak vypátrat pachatele se do této doby policistům zatím nepodařilo. „Obracíme se s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli útočníky poznáváte, znáte jejich totožnost, místo pobytu či pohybu, předejte prosím tyto informace policistům třetího policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodává na závěr mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií