Pražští zloději neznají mezí. O tom se mohl přesvědčit muž, který si přišel do Jugoslávské ulice dát kávu se svou kolegyní. Při pracovní schůzce si odložil svou tašku na zem ke stěně za svými zády, tedy do relativně bezpečného prostoru. Ani to ho ale neochránilo před zloději.

Nedlouho poté přišla k vedlejšímu stolu dvojice mužů. Ti si nejprve povídali, kdy jeden z nich se neustále otáčel za sebe a zjevně tímto způsobem zjišťoval, jak se zmocnit obsahu odložené tašky,“ vysvětlil tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan.

Když měl zloděj jasno, pustil se do akce. Bez jakýchkoli zábran si klekl na zem do minimálního prostoru mezi stěnou a zády okradeného muže, který si v klidu popíjel kávu. Tento manévr zopakoval celkem třikrát, a přesto si ho nikdo nevšiml.

Zloděj si vzal pár tisíc a odešel

Napotřetí už byl úspěšný, což je ze záběrů bezpečnostní kamery zřejmé. Z tašky se mu podařilo vytáhnout peněženku poškozeného, se kterou si sedl zpět na svou židli. Z portmonky si pak v klidu přisvojil několikatisícovou finanční hotovost,“ dodal Hulan. Takto „obohacen“ pak zloděj okamžitě popadl své věci a z kavárny rychle odešel.

Pachatel ale nebyl sám, po celou dobu mu hlídal „záda“ jeho kolega. Ten sledoval, jestli se majitel tašky náhodou neotáčí v nevhodný okamžik.

Policisté tak prosí o pomoc se ztotožněním pachatelů širokou veřejnost. „Pokud kdokoli poznáváte muže na záběrech bezpečnostních kamer, znáte jejich totožnost nebo místo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky 158,“ uzavřel Hulan.

Podívejte se na video krádeže a fotografie, kde jsou zloději:

Video
Video se připravuje ...

Drzí zloděj a jeho komplic ukradli muži z tašky v kavárně několik tisíc. Neviděli jste je? Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií