Třiadvacetiletého dealera ze Žižkova vypátrali detektivové třetího policejního obvodu ze 4. oddělení obecné kriminality. Muže, který bydlel v Písecké ulici, dostali do hledáčku na konci letošního srpna.

Distributor drog se svým živobytím nezahálel. Po zadržení u něj v bytě vyšetřovatelé našli více než 2,5 kilogramu konopí, 220 gramů taneční drogy MDMA, 90 gramů pervitinu, hašiš, kokain, velké množství jiných tablet a další opiáty.

Policejní záběry ukázaly, jak vypadá skutečné drogové doupě.
Autor: Policie ČR

„Vše kriminalisté zajistili a odeslali k odborné expertize z odvětví chemie, aby zjistili, kolik a jaké látky se v nalezených drogách nachází. V bytě byly také zajištěny dvě plynové pistole,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk.

Policejní záběry veřejnosti přiblížily, jak ve skutečnosti vypadá takové drogové doupě. Cenu za ukázkové bydlení by si dealer určitě nevysloužil. Všude se povalovala směsice nepořádku, peněz, drog a navrch pistole.

Z policejního záznamu je patrné, že kriminalisté na místě zadrželi ještě jednoho člověka. Jeho totožnost je ale v současnosti neznámá.

Podle vyšetřovatelů se muž distribucí drog živil nejméně od letošního května. Po zásahu skončil ve vazbě a hrozí mu až desetileté vězení.

Podívejte se, jak celý zásah probíhal:

Fotogalerie
11 fotografií