Milovníci hudby se můžou jako každý rok těšit na soudobé jazzové kapely, které se nebojí kreativně pracovat i s jinými hudebními žánry, jako je například reggae.

„Ze známých tváří na festivalu vystoupí například jazzman Jiří Stivín, ale samozřejmě zahrají i další skvělí umělci a kapely,“ sdělil zástupce starostky Prahy 3 Alexander Bellu (ODS).

Koncerty budete moci navštívit od 14. do 25. listopadu v několika lokalitách, jimiž jsou kino Aero, Galerie Pod Radnicí, hospoda U Vystřelenýho oka a Atrium.

Hned 14. listopadu vystoupí v kinu Aero Kiap a Jaromír Honzák Quintet. O den později zahrají Jiří Stivín a Jaroslav Šindler v Galerii pod radnicí na Havlíčkově náměstí.

Points Septet nebo Libor Šmoldas

Nejnabitější bude program v pondělí 21. listopadu ve Venuši ve Švehlovce. Divákům se představí instrumentální trio Malina-Liška-Nejtek. Tvoří ho tři hudebníci z různých žánrových oblastí, kteří hrají mix country-folk-jazz neboli novou akustickou hudbu.

Vystoupí i kapela Points Septet, která vznikla jako rozšířená sestava mezinárodně úspěšného jazzového sdružení Points. Skupina hraje především vlastní skladby, jež komponuje český saxofonista Luboš Soukup žijící v Dánsku.

Plakát akce Žižkov meets jazz
Autor: Praha3.cz

A ve Venuši se ten den představí i Libor Šmoldas alias Organ trio. Hudeník je držitelem mnoha jazzových ocenění, například Nejlepší jazzová skladba roku (za Letter Home z alba Intuition).

Dalším lákadlem je také Swing Trio Avalon, kteří se chystají 22. 11. do hospody U Vystřelenýho oka, dále Jana Koubková, která se představí 23. 11. ve Vozovně, a Žižkov meets jazz završí 25. listopadu Beata Hlavenková v Atriu.

Podívejte se, kdo všechno na Žižkově vystoupí:

Fotogalerie
7 fotografií