Útok kyselinou sírovou se odehrál loni v březnu v nočním klubu 88 v centru Plzně. Anna K. popíjela se třemi muži a jednou ženou pivo v lokálu na Americké třídě.

Nad ránem všechny pozvala přes ulici do nočního klubu, od kterého měla klíče. Podle majitelky klubu si Anna K. v objektu pronajímala pokoj za účelem placeného sexu. To Anna ale odmítá.

Uvnitř pak Petr N. (40), Jan M. (29) a Ivana J. (32) odešli na pokoj a Anna K. se na gauči v baru měla bavit s Jánem N. (48). „Po trojici pak začala chtít peníze, jako by pokoj využili k poskytování placených sexuálních služeb,“ řekl státní zástupce Pavel Racek.

Tři lidé poleptáni žíravinou

Hádka mezi nimi pak přerostla ve rvačku. „Anna K. vzala láhev, kde byla 95procentní kyselina sírová. Tou polila dva muže a jednu ženu, kteří byli před tím na pokoji. Pronásledovala je do průjezdu a dál na ně žíravinu lila,“ uvedl Racek.

Nejhůře dopadl Petr N. Utrpěl poleptání 1. a 2. stupně na hlavě, bedrech, zádech a rukou. Na popáleninové klinice na Praze Vinohradech podstoupil čtyři operace. Zraněni byli také Jan M. a Ivana J. I ti byli poleptáni a to na obličeji, krku trupu, rukou, zádech a nohou a na Vinohradech se také podrobili operacím.

Zlomila si nohu

U soudu Anna K. tvrdila, že si vůbec neuvědomila, že použila kyselinu. „Ti tři, co byli na pokoji, mlátili Jána N. Měla jsem strach, že ho zabijí. Strčili do mě a zlomila jsem si nohu. Vůbec jsem to necítila,“ líčila obžalovaná u soudu.

„Chtěla jsem na ně chrstnout vodu, jako to dělám doma, když se perou psi. Vzala jsem z úklidového prostoru láhev a polila je.“ Dodala.

„Neuvědomovala jsem si, co jsem držela v ruce. Byla to nešťastná náhoda. Také není pravda, že jsem po nich chtěla peníze za pronájem pokoje kvůli sexu. Chtěla jsem jen, aby všichni odešli, protože jsem spěchala na vlak,“ zakončila obhajobu Anna K.

Tři zranění po ní požadují odškodné v celkové výši 2,6 milionu Kč. Soud pokračuje výslechy svědků.

VIDEO: V plzeňském nočním klubu útočila žena kyselinou.