„Hned ke třem požárům s větší škodou či ovlivněním tisíce domácností v okolí vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů v pondělí dopoledne,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Škoda za 15 milionů

Hasiči nejprve vyjeli k požáru výrobny nábytku v Milíkově na Jablunkovsku. Hořel objekt se stroji na výrobu nábytku a hromadami dřeva. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 20 minut, dohašování s rozebíráním hromad dřevěného materiálu zabralo ještě několik hodin,“ sdělil Kůdela.

„Předběžná škoda byla odhadnuta na 15 milionů korun, z toho 10 milionů na vnitřním vybavení a 5 milionů na budově,“ dodal. Příčina požáru se šetří.

Pes málem uhořel

Dramatický průběh měl zásah o pár minut později u požáru rodinného domu ve Skotnici na Novojičínsku. „Hořelo v dětském pokoji v přízemí, kouř se dostal prakticky do celého domu,“ popsal mluvčí.

Devět obyvatel domu prchlo včas do bezpečí, jeden malý tvoreček ale v ohnivém pekle uvízl! „Včas ho zachránili a vynesli nezraněného až hasiči,“ sdělil Petr Kůdela.

Zjistilo se, že za požár mohou děti, které si v pokojíčku hrály se zapalovačem. Škoda na rodinném domu je půl milionu.

Desítky minut bez proudu

Jen o necelé dvě hodiny později chytla plamenem rozvodna elektřiny v Petrovicích u Karviné. „V důsledku požáru byla na několik desítek minut přerušena dodávka elektřiny do tisícovek domácností, například v Karviné či obcích Doubrava a Petrovice u Karviné,“ uvedl Petr Kůdela. Příčina požáru je zde nadále v šetření.

VIDEO: Obří požár v Ostravě zničil o víkendu 12 autobusů!