Nezvykle a protizákonně trávila letošní prázdniny trojice mužů z Karvinska. Ti se prokazatelně šestkrát vloupali na cizí pozemky, kde povětšinou kradli, nebo se o to alespoň pokoušeli. Ve spolupachatelství se střídali, sedmadvacetiletý protřelý kriminálník byl ale u všech. 

„Na jeden pozemek v obci Dolní Lutyně se dostal společně se spolupachatelem po odstranění visacích zámků na bráně a pokusili se odcizit pískovou filtraci k bazénu. Při krádeži byli vyrušeni. Na jiném pozemku v téže obci se jim krádež stejné věci již podařila,“ komentovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Po opatření filtrace ale i nadále něco chybělo k tomu, aby si léto mohl recidivista užít v plném pohodlí. „O pár dní později, sám, u restaurace vzal dva reklamní slunečníky,“ uvedla Viačková.

Ve zlodějské krasojízdě pokračoval dál. „Se spolupachatelem vnikli v Dětmarovicích na pozemek u rodinného domu. Odtud vzali různé věci v hodnotě přesahující pět tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Do stejného domu se pak prý zloděj vrátil i sám. Klec spadla minulý týden při další akci trojice, kdy rozbili okno garáže v Rychvaldu, odkud odcizili dvě pánská jízdní kola, dvě dětská kola, koloběžku, snowboard, přilbu, sportovní obuv a další věci.

Muži se pak sice snažili schovat v nedalekém křoví a lesním porostu, tam je ale vystopoval policejní pes Bart.

Následně policisté zjistili, že pachatelé si svou zlodějskou kariéru budovali již v minulosti. Nejstarší (43) z nich byl šestnáctkrát soudně trestán, prostřední (27) mu se svými dvanácti záznamy obstojně šlapal na paty a oba muži byli vzati do vazby. Nejmladší (25) z trojice má »jen« šest záznamů a jeho stíhání bude vedeno na svobodě.

Policisté musí činy mužů nejprve podrobně vyšetřit a prověřit další skutky, na kterých se muži mohli podílet. Způsobená škoda byla vyčíslena na 46 tisíc korun.

VIDEO: Podívejte se, jak zloději dokáží využít nepozornosti. Z košíku ukradli v drogerii ženě kabelku.