Na začátku března muž odkoupil dětskou koloběžku, o které věděl, že je kradená. Vyplatil za ni tisíc korun, i když musel vědět, že věc má cenu mnohem vyšší.

„O měsíc později od jiného kumpána si převzal jízdní kolo v hodnotě přibližně 16 tisíc, za které vyplatil jeden tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Podobným způsobem si koupil také elektrickou koloběžku za dva a půl tisíce korun. Policisté při prohlídce zjistili, že všechny věci pocházejí z trestné činnosti.

„Při domovní prohlídce bylo nalezeno několik desítek jízdních kol i různé součástky kol, u kterých bude postupně prověřován jejich původ,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

„U obviněného byl podán návrh na jeho vazební stíhání, kterému soud vyhověl. Mladý muž byl ze soudu převezen rovnou do vazební věznice,“ dodala policejní mluvčí s tím, že muž byl v minulosti dvakrát soudně trestán. Momentálně mu hrozí, že stráví až pět let ve vězení.

VIDEO: Dvojice mužů připravila majitele o elektrokolo v hodnotě 100 tisíc korun. Možná i to skončilo v podobné »zastavárně«...