„Osmnáctiletá plavkyně byla vosou bodnuta při plaveckých závodech, její alergická reakce byla bouřlivá. Stačila ještě vyslat signál o pomoc, takže byla z vody včas vytažena a dopravena na břeh. Zakrátko u ní však došlo k poruše vědomí a vážným dechovým obtížím,“ informoval o nešťastné události mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl pro server novinky.cz

Dívce pomohl až duchapřítomný policista. „Plavkyně se začínala potápět. Dívku policista vytáhl na hladinu, ta mu ještě sdělila, že asi byla bodnuta hmyzem, nato již nereagovala na podněty. Policisty byla nejprve přepravena na palubu služební lodi, kde jí poskytli pomoc a současně ji dopravili na břeh,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Přivolané záchranné složky ženu převezly do nemocnice. „Pacientce záchranáři zajistili žilní vstup a zasahující lékař ihned zahájil podávání potřebných léků. Poté, co se podařilo stav zlepšit, byla postižená vrtulníkem přepravena na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal mluvčí.

VIDEO: Horor v bazénu: Dokázali byste najít topící se dítě dříve než plavčík?

Video
Video se připravuje ...

Horor v bazénu: Dokázali byste najít topící se dítě dříve než plavčík? youtube_ Lifeguard Rescue_bpž