Festival v ulicích od roku 2011 oživuje centrum Ostravy hudbou, divadlem, workshopy, stánky a programem pro rodiny. Letos se uskuteční už na začátku prázdnin, a to v pátek 30. června a v sobotu 1. července. „Nově se letos festival vedle tradičních míst jako Černá louka, Masarykovo náměstí, nábřeží Ostravice a přilehlých ulic rozšíří i na Slezskoostravský hrad. Vstup bude tradičně zdarma,“ uvedla ředitelka festivalu Petra Hradilová.

V minulých letech se festival konal souběžně s Colours of Ostrava či těsně před touto akcí. Tentokrát se posunul. „Festival jsme posunuli na konec školního roku a začátek července, aby si jej Ostraváci mohli užít, ještě než odjedou na dovolené,“ vysvětlila Hradilová. Samotný festival Colours of Ostrava se uskuteční od 19. do 22. července v bývalém areálu hutí, dolů a železáren v Dolních Vítkovicích.

Na pódiích Festivalu v ulicích se tento rok objeví například Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Lenny, Xavier Baumaxa, The Weight z Rakouska, Flo z Itálie, Thom Artway, Emma Smetana, Malalata či Prago Union. „K největším zahraničním tahákům budou bezesporu patřit bruselští Kel Assouf, kteří míchají těžký rockový zvuk s africkými trance rytmy,“ dodala.