Lidé, kteří mrtvé zvíře uviděli, okamžitě volali policii. Domnívají se totiž, že samici odlovil správce dvorku a rozčtvrtil ji na maso. To se u zájmově chovaných zvířat nesmí, uhynulá zvířata se musí zlikvidovat v kafilerii.

„Dorazili jsme do ohrady v neděli ráno. Řešili jsme podezření z nelegálního porážení zvířete. Na místě jsme zjistili totožnost muže, který byl uvnitř areálu. Měl klíče, tudíž se dovnitř nevloupal,“ řekl strážník Michal Simandl. „Sepsali jsme zápis a oznámení postoupili k řešení radnici Brno-jih. „Dál naše pravomoci nesahají,“ dodal.

Čtvrtil, protože se nevešla do kafilerky

Jižanský dvorek, malou, avšak navštěvovanou ohradu se zvířaty nedaleko přírodního koupaliště, má na starosti radní David Rotrekl (Republik). Ten vyloučil, že by pracovník dvorku zvíře odlovil. „Správce tvrdí, že šlo opravdu o nehodu, způsobenou daňkem v říji. Samec napadl v ohradě samici a ona útok nepřežila,“ řekl Rotrekl.

Zvíře prý správce odvezl na kolečkách a rozřezal jen proto, aby se vešlo do kafilerního boxu. „O víkendu spalovna nefunguje, potřeboval tedy zvíře uchovat do doby, než pro ně z kafilerie přijedou,“ vysvětlil Rotrekl, který je i ředitelem příspěvkové organizace Jižanský dvorek. Za oznámením na policii vidí vyřizování účtů s bývalým vedením Jižanského dvorku.

Radnice Brno-jih nicméně zřídila k incidentu vyšetřovací komisi, která po zjištění všech okolností přijme stanovisko. „Pracovník dvorku každopádně pochybil, když mne o celé věci neinformoval. Doklad o likvidaci zvířete v kafilerii předložil,“ řekl Rotrekl s tím, že vyšetřování radnice uzavře do konce listopadu.

VIDEO: Takhle vyváděla srnka, která se dostala na dvůr domu v Brně. Z pasti ji vysvobodili strážníci a myslivec.

Video
Video se připravuje ...

Takhle vyváděla srnka, která se dostala na dvůr domu v Brně. Z pasti ji vysvobodili strážníci a myslivec Městská policie Brno

Fotogalerie
5 fotografií