Vzhledem k dopravní situaci, která nastala v souvislosti se začátkem školního roku i semestru vysokoškoláků, se totiž magistrát rozhodl začít s rekonstrukcí kanalizace na Kolišti až ve chvíli, kdy bude opět průjezdná další z klíčových tepen města, Křenová ulice.

Primátor se dokonce lidem v Brně omluvil. Vinu za rozkopané město hodil na předcházející vedení jihomoravské metropole. „Situace z hlediska dopravy není, bohužel, optimální, ulice jsou přetíženy, řidičům se za komplikace omlouváme. Musíme si však uvědomit, že dlouhé roky se do infrastruktury na řadě míst neinvestovalo. Pokud bychom v tom dále pokračovali, mohla by mnohde nastat havarijní situace, která by ulice uzavírala zcela, dopravní situace by v tu chvíli byla kritická,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

„Vzhledem k aktuální situaci posuzujeme, které další stavby a v jakém časovém období můžeme zahajovat, aby nedocházelo k dalšímu zhoršování dopravní situace. Rádi bychom požádali také policii, která má o dopravních uzavírkách přehled, aby vyhodnotila krizové úseky a v případě potřeby pomohla dopravu řídit,“  dodal Vokřál.

Aktuálně je podle něj možné na dopravní situaci ve městě reagovat změnou plánů na Kolišti, kde se začne pracovat až po zprůjezdnění Křenové.

Co se opravuje?

Na ulici Křenové Dopravní podnik města Brna vyměňuje koleje, součástí prací je také posun tramvajové zastávky. Práce zde začaly až poté, co ŘSD dokončilo práce na sousední ulici Hladíkova.

Na Kolišti pracovaly od letošního jara Teplárny Brno, které zde měnily parovody za horkovody. V těchto dnech výměna skončila, z ulice tak na začátku tohoto týdne zmizela všechna dopravní omezení, která zde kvůli horkovodům byla od 2. května letošního roku.

Na Kolišti mezi ulicemi Milady Horákové a Lidická bude podle předem zveřejněného plánu pokračovat ještě rekonstrukce kanalizace, kvůli tomu je také povrch na Kolišti zapraven pouze provizorně.

Kde hledat informace?

Město Brno o připravovaných projektech průběžně informuje na svém webu, na sociálních sítích, na webu www.kopemezabrno.cz i ve zpravodajích města a městských částí.

VIDEO: Někdy se prostě něco nepovede... Podívejte se, co přichystali nevidomým v Brně po rekonstrukci okolí hlavního nádraží.

Fotogalerie
6 fotografií