Beznadějně vyprodaný koncert filmových melodií nazvaný Spielberk na Špilberku v kulisách hradní dominanty dospěl do poloviny. Po pauze se náhle na pódiu objevil obrýlený mladík v obleku a před překvapenými hudebníky si položil na pult noty. Také obecenstvo zpozornělo. Recese, indispozice dirigenta, nečekaná změna programu?

„Nejsem tady kvůli notám, ale kvůli jiné věci. Chtěl bych svou životní partnerku požádat o ruku. A poprosit ji, aby za mnou přišla na pódium,“ pravil Martin směrem ke stovkám návštěvníků, mezi kterými Lucie seděla.

„Přišlo mi to jako důstojná a originální možnost požádat partnerku o ruku při koncertě klasické hudby,“ svěřil se Martin Blesku. Publikum se po prvotním šoku vzpamatovalo a ozval se silný potlesk. Lucie neskrývala, že ji partnerův nápad zaskočil a dojal. Martin obřadně poklekl a nabídl jí prstýnek. Pochopitelně, že nedostal košem! Nočním hradem se neslo volání Bravo!

Video
Video se připravuje ...

Martin překvapil diváky, filharmoniky i snoubenku Lucii. Přímo z pódia ji požádal o ruku Filharmonie Brno

„V orchestru o celé akci věděli jen dva lidé včetně dirigenta, takže byli také velmi překvapení. Moc jsme si to s Lucií užili,“ tvrdil Martin. S domluvou s vedením Filharmonie Brno prý nebyl problém, právě naopak. „Jen jsme hledali vhodný termín. Koncert v prostorách Špilberku, to nemělo chybu,“ dodal Martin.

„Určitě se žádost mladého muže o ruku jeho milované během vystoupení zapíše do historie našeho tělesa. Pro všechny – hudebníky i diváky - to byl silný zážitek,“ podotkla manažerka filharmonie Kateřina Konečná.

Filharmonici zcela jistě pozvou snoubenecký pár z Blanenska do svého budoucího sídla v centru Brna. Sál pro Brno pro 1200 posluchačů má podle plánů otevřít své brány v roce 2020. Pro Martina s Lucií bude tento termín zároveň zkouškou pevnosti jejich svazku.  

Video
Video se připravuje ...

Brněnští filharmonici zahráli slavnou Ježkovu skladbu v základech svého budoucího sídla, Sálu pro Brno Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
4 fotografie