Jehlička se specializoval na majetkoprávní soudní řízení a rodinnou agendu a byl hlavním autorem několika vydání komentářů k občanskému zákoníku. Působil také jako předseda kárného senátu.

Jehlička působil nejprve jako soudce v Žilině a Bánské Bystrici. Od roku 1969, kdy se vrátil do rodné Prahy, pracoval na legislativním odboru ministerstva spravedlnosti. V roce 1971 se stal soudcem československého Nejvyššího soudu, v březnu 1990 pak předsedou občanskoprávního kolegia.

Se vznikem českého Nejvyššího soudu v Brně se Jehlička k 1. lednu 1993 stal historicky prvním předsedou jeho občanskoprávního kolegia, později sloučeného ještě s obchodním kolegiem.

Podle mluvčího Nejvyššího soudu Petra Tomíčka se Jehlička významným způsobem podílel na formování právního myšlení v klíčové době polistopadového přechodu ze státem plánovaného hospodářství na tržní ekonomiku. „Byl vzorem pečlivosti a rovněž i pracovitosti pro celou generaci soudců a právníků porevoluční doby až do současnosti,“ uvedl mluvčí soudu.

Jehlička zemřel po krátké nemoci. Poslední rozloučení bude v nové obřadní síni v Praze na Olšanech v pátek v 11:10 hodin.