Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Případ Kramný nesmí řešit celkem čtyři soudci: Kvůli jednomu obědu

Autor: ČTK ljš - 
8. března 2017
14:27

Z projednávání kauzy Petra Kramného jsou u Nejvyššího soudu vyloučeni čtyři soudci, kromě celého šestého senátu i Michal Mikláš ze sedmého senátu. Prvotní příčinou je to, že se soudce Vladimír Veselý loni při obědě setkal se znalcem, který se podílel na revizní analýze v Kramného kauze. Mimoděk si tehdy vyslechl jeho náhled na případ.

Kramný si ve vězení odpykává 28 let. Podle pravomocného verdiktu v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Vinu popírá. Dovolání je aktuálně přiděleno sedmému senátu, podle databáze InfoSoud zatím rozhodnutí NS nepadlo.

Veselý na svou možnou podjatost sám loni upozornil a šestý senát pak rozhodl o jeho vyloučení z kauzy. Kramného obhajoba pak navrhla ještě vyloučení soudců Iva Kouřila a Jana Engelmanna ze šestého senátu plus soudce Mikláše ze sedmého senátu. Při projednávání podjatosti soudce Veselého se totiž také oni rámcově seznámili s informacemi, které dostal od znalce.

Podívejte se, jak soud vynesl rozsudek nad Petrem Kramným:


Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Podle NS je skutečně nutné odstranit veškeré pochybnosti o nestrannosti a zabránit „dominovému efektu“, který by mohl vést k dalším námitkám. I když zbývající členové šestého senátu nepřišli do osobního kontaktu se znalcem, nastává důvod pro jejich vyloučení, neboť podle NS „zřejmě není jak rozptýlit pochybnosti“.

Z usnesení také plyne, proč se Veselý se znalcem Františkem Vorlem setkal. Loni byl pověřen zpracováním stanoviska NS k návrhu zákona o znalcích. S Vorlem konzultoval otázku, jak v obecné rovině zabezpečit nezbytnou odbornou úroveň posudků, při podobné příležitosti se s ním setkal už v minulosti. Diskuse se loni stočila i na sledovanou kauzu. Veselý zpětně považuje za své pochybení, že to připustil.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek. Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby, za Kramného práva se zasazuje také spolek Šalamoun.

Připomeňte si Krámného slova plná žárlivosti na adresu manželky Moniky po její smrti:

Video  Žárlivost Petra Kramného  - tn.cz, TV Nova
Video se připravuje ...

holahej ( 17. března 2017 11:37 )

Podle MUDr. Marka Dokoupila pouze vzhledem k okolnostem, za kterých smrt obou žen nastala, ji lze považovat za smrt násilnou. Úmrtí v důsledku srdečního selhání po zásahu elektrickým proudem představuje diagnosu per exclusionem, po vyloučení intoxikace léky nebo čistícími prostředky. Histologický nález je přitom charakteristický pro jakoukoli ischemii srdce, kardiomyopatii apod, nikoliv jen a pouze účinkem působení elektrického proudu.

..krakonos500 ( 17. března 2017 10:19 )

Blbka kramnokonečnice jjusa je už vzteky tak nepříčetná, že nedokáže ani pobrat jména Matlach a Rejžková. Když přitlačíme, třeba kramnokonečnici jjuse rupne žilka P.S. Kramnokonečnice - po odsouzení PK se tu kramnokonečníci několik dní ukájeli představou útoku spoluvězňů na Kramného konečník.

holahej ( 17. března 2017 08:45 )

Juso, máš to marný, zastánci spravedlnosti píšou pravdu. Pitva nenašla příčinu smrti ani žádné poranění či spálení proudem - tohle obsahuje PITEVNÍ PROTOKOL z repitvy v Ostravě ze dne 9. 8. 2013 a natočené video!!!!! O proudu začali uvažovat až za půl roku, když toxikologie vyšla negativně.

..krakonos500 ( 17. března 2017 07:52 )

Blbka jjusa tady zase lže o 106. Kdyby někdo vložil do spisu nesprávně zfalšovanou fotku, tak by to Gilová vrátila, protože to byl jediný "důkaz" pro odsouzení PK. Žádné jiné důkazy se nenašly, žádné dráty, aby se s nimi dalo vraždit elektřinou, výbledy si museli vyhádat, jen stádo zfanatizovaných kramnokonečníků s jjusou a mescalinem v čele. Prostě proces, zfalšovaný podle běžných zvyklostí, se té naší prohnilé justici vymkl z rukou. A teď z toho mají bobky a blbka jjusa jim to chce zachránit

..krakonos500 ( 16. března 2017 22:30 )

jjusa zase trapně opakuje svou lež, že podvržené snímky dal do spisu Matlach. Přitom je tam dala Smatanová, je o tom zápis v protokolech i na policii. Ovšem ty "pravé" fotky nikdo nikdy neviděl. Blbka jjusa správně kvičí v tomto čarodějnickém procesu

Zobrazit celou diskusi