Zájemci mohli ochutnat šneky s bylinkovým máslem, žabí stehýnka s bílým vínem, medailonky z krokodýla nilského grilované na bylinkách, tarantuli a panna cottu okořeněnou nevoňavým ovocem durian. „Nejvíce mi chutnala tarantule. Velmi exotická. Žabí stehýnka i krokodýl připomínaly kuřecí maso,“ svěřila se jedna z účastnic ochutnávky Linda Hlavičková.

„Tarantule je i moje oblíbená. Její nožičky chutnají jako slanina a v hlavičce má takovou tekutinu, která připomíná dobrou českou paštiku,“ prozrazuje kuchař Milan Václavík a dodává, že ochutnávka tak exoticky složeného menu se v Brně konala poprvé. Václavík se orientuje především na hmyzí speciality. Červy, termity nebo sarančata vaří už osm let.

Video
Video se připravuje ...

Extremní ochutnávka jídla v Brně Markéta Malá

Některé potraviny jako krokodýlí maso nebo ovoce durian se v České republice nedají sehnat. „Museli jsme je objednat z exotických zemí, z Ugandy a Malajsie. Měli jsme obavu, zda se to stihne včas. Poslední potraviny dorazily až dnes v jednu hodinu v noci z Ugandy,“ prozrazuje David Švejnoha, spolupracovník kuchaře Václavíka. Spolu se zúčastňují různých festivalů, cestují za jídlem a pořádají programy zaměřené na vaření netradičních kuchyní.

Fotogalerie
7 fotografií