Na nešťastného bědujícího muže upozornil strážníky náhodný kolemjdoucí. „Na místo okamžitě vyrazily dvě autohlídky, které na místo přijely krátce po půl šesté večer. Strážníci vzápětí opravdu našli nešťastníka, který si stěžoval na silné bolesti nohou,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci se nejdřív přesvědčili, že muž nemá jiné problémy s hybností, hlavně v oblasti páteře, a následně nešťastníka vyprostili. „Opatrně ho vytáhli ven a dozvěděli se od něj, že se ve skruži zaklínil už v ranních hodinách,“ upřesnil Ghanem. V betonové pasti byl tak uvězněný více než 6 hodin!
Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci zřejmě zachránili život muži (72), který zůstal celý den zaklíněný v betonové skruži. Všiml si ho náhodný kolemjdoucí. Městská policie Brno

Roztřesený a podchlazený důchodce strážníkům řekl, že uviděl ve skruži předmět, pro který do ní zalezl. Až na místě zjistil, že se o nic zajímavého nejedná, ale v nepoužívaném betonovém kanálu uvízl tak, že si přisedl nohu a zaklínil se. Nebýt kolemjdoucího, který si ho na odlehlém místě všiml, mohl muž bez pomoci zemřít,“ upozornil mluvčí brněnských strážníků. Důchodce si převzali lékaři.

Fotogalerie
5 fotografií