Osud penzionu je stejně jako vše ostatní, související se Škrlovými, zamlžený, tajemný a nejasný. A plný přízraků. Na internetu totiž stále někdo nabízí ubytování v Lipové-Lázních za 145 korun za lůžko a noc.

Jediné funkční telefonní číslo Teslany ovšem patří důchodkyni z Písku, která jej před lety u operátora zdědila, ostatní jsou zrušená. „Jsem z toho nešťastná. Vždycky v sezoně volají lidi z celé republiky. Musím si u operátora sjednat jeho výměnu,“ pověděla Blesku.

Webové stránky penzionu nikdo léta neaktualizoval. Malůvky postaviček na nich ale připomínají mravence – tak se Škrlův brněnský skautský oddíl kdysi jmenoval.

Video: 10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Škrlová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty

Video
Video se připravuje ...

10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Škrlová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty David Vaníček, archiv Blesku, ČTK

Záhadou je, že v Lipové-Lázních o ubytovně za kostelem ani lidech kolem ní nic neví. „V posledních letech tam určitě žádný penzion nebo něco podobného není,“ tvrdí místní zastupitelé. Samotný dům však dostal plastová okna. Ještě donedávna u vchodu visela i cedulka Chata Teslana. Nyní je ale dům podle místních opuštěný a zahrada zanedbaná.

Blesk vypátral nedávnou společnici Josefa Škrly ze společné firmy 1. RMG, spol. s r.o. a majitelku domu Olgu S. (86). „Už nikoho neubytováváme,“ řekla a okamžitě zavěsila.

Video: Týrané děti v Kuřimi: Podívejte se na první reportáž o hrozném případu

Fotogalerie
23 fotografií