„Do každého piva jsme dodali asi 80 milionů přátelských bakterií. Nevytváří pachuť, jen drobný sediment na dně,“ uvedl vedoucí týmu biologů Petr Ryšávka z VUT Brno. Vědci podle něj unikátní mok vyvíjeli dva roky.

Pivo výrazně posílí i imunitu. „Už jeden ležák denně lidem výrazně pomůže. Imunitní procesy se totiž ze 60 až 70 % generují ve střevech. Bude tak výrazným pomocníkem například proti astma, či revmatismu,“ upřesnil Ryšávka.

Pivo se již brzy dostane na pult obchodů, kde se zřejmě zatím objeví pouze v tzv. třetinkách. „Vyrábět ho začneme už za týden. Jak na něj budou pivaři reagovat, samozřejmě zatím netušíme,“ upřesnil Ryšávka.

VIDEO: V Brně vyrábějí už několik let i zelené pivo, receptura pivovaru je tajná.

Video
Video se připravuje ...

Výrobní ředitel pivovaru Heineken Česká republika Milan Schramm přilévá bylinný výluh do Zeleného piva 13, přihlížejí sládek Starobrna (v pozadí) Ondřej Koucký a podsládek Martin Macků. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
5 fotografií