„Do každého piva jsme dodali asi 80 milionů přátelských bakterií. Nevytváří pachuť, jen drobný sediment na dně,“ uvedl vedoucí týmu biologů Petr Ryšávka z VUT Brno. Vědci podle něj unikátní mok vyvíjeli dva roky.

Pivo výrazně posílí i imunitu. „Už jeden ležák denně lidem výrazně pomůže. Imunitní procesy se totiž ze 60 až 70 % generují ve střevech. Bude tak výrazným pomocníkem například proti astma, či revmatismu,“ upřesnil Ryšávka.

Pivo se již brzy dostane na pult obchodů, kde se zřejmě zatím objeví pouze v tzv. třetinkách. „Vyrábět ho začneme už za týden. Jak na něj budou pivaři reagovat, samozřejmě zatím netušíme,“ upřesnil Ryšávka.

VIDEO: V Brně vyrábějí už několik let i zelené pivo, receptura pivovaru je tajná.

Video
délka: 00:30
360p 240p

Výrobní ředitel pivovaru Heineken Česká republika Milan Schramm přilévá bylinný výluh do Zeleného piva 13, přihlížejí sládek Starobrna (v pozadí) Ondřej Koucký a podsládek Martin Macků. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
5 fotografií