Potvrdila to i Petrova přítelkyně Simona (21), která společně s jeho rodinou zůstala u nezlomného mladíka až do konce. „Může přijít každý, kdo na Peťu i jednou pomyslel, ale podmínkou je duhové oblečení, žádná černá. Když jsme rozebírali tohle téma, moc si to přál, vlastně my oba chceme na svých pohřbech veselé barvy,“ prozradila. Termín obřadu ještě není znám.

Mladá žena byla Petrovou velkou oporou v měsících, kdy podstupoval chemoterapii i nekonečnou sérii ozařování v Masarykově onkologickém ústavu. Stejně tak po jeho květnovém návratu z Peru, kde věřil, že najde naději v podobě alternativní léčby. „Byl a je to úžasný milovaný človíček. Postavil se proti tomu čelem,“ svěřila se Simona.
Video
Video se připravuje ...

Zemřel Petr Hübel (†24): S rakovinou jel bojovat až k šamanům do Peru. Jeho přítelkyně Simona mu byla velkou oporou Zdeněk Matyáš

A připojila i upřímné vyznání na sociálních sítích. „On byl pro mě učitelem. Učitelem, který mi ukázal, že si jde užívat život za každé situace, i když měl bolesti, pořád byl vděčný za to, že tu může prostě BÝT! Protože ten život je nádherný. Opravdu je nádherný. Teď pláču. Bolí mě srdíčko.., nás všechny bolí srdíčko, ale zároveň víme, že už je na krásném místě a hlavně už se netrápí! Už se má dobře,“ popsala Petrova přítelkyně své bezprostřední pocity po jeho úterním úmrtí.

Oznámení na Facebooku o Petrově předčasném odchodu sdílelo už více než devět tisíc lidí. Mezi dojemnými vzkazy a přáním soustrasti rodině často nechybí slova od těch, kteří jej znali jen díky čtení zcela otevřeného popisu, co zákeřná nemoc udělala s jeho tělem a jak se s tím vším vyrovnává. „Neznala jsem Petra, ale sledovala jsem jeho boj s tou potvorou, a on byl moc statečný," zní jeden z nich.

Petr trpěl Non-Hodgkinovým lymfomem

Non-Hodgkinův lymfon je vážné nádorové onemocnění lymfatického systému. Příčina vzniku není jasná. Nemoc postihuje všechny věkové kategorie, muži jsou však postiženi dvakrát více než ženy. Buňky lymfatického systému se nekontrolovaně množí, postižená uzlina nebo skupina uzlin se začnou zvětšovat, přestávají sloužit organizmu a ztrácejí své původní funkce. Protože je lymfatická tkáň v celém těle, mohou být postiženy i další orgány mimo uzliny – kostní dřeň, játra, plíce, slezina, kosti, zažívací trakt, ale i centrální nervový systém. Petr byl imunní vůči chemoterapiím, jeho tělo rakovinu přijalo a nebojovalo s ní. Lékaři mu už na jaře řekli, že pro něj léčba není, proto odjel do Peru, kde hledat pomoc v tradiční šamanské medicíně.

 

Fotogalerie
21 fotografií