Od návratu z Peru nebyl zdravotní stav Petra Hübela nijak skvělý. S Non-Hodgkinovým lymfomem bojoval tradičními metodami dlouhé měsíce, při jejich neúspěchu se rozhodl volit alternativní léčbu, ani ta ale nezabrala, což sám přiznával.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Petr Hübel (†24): S rakovinou jel bojovat až k šamanům do Peru Zdeněk Matyáš

Minulý týden se jeho stav natolik zhoršil, že skončil v nemocnici. Už v sobotu na sociální sítě psal, že je velmi slabý. "Nemám sílu ani dojít na záchod," prozradil.

V úterý navečer pak zveřejnila Simona smutnou zprávu, Petr agresivní rakovině podlehl. Popsala i to, co prožívali krátce před jeho smrtí. "Je pod vlivem opiátů proti bolestem a dost ho utlumují, takže jen spinká, spinká a když se na chvilku vzbudí, tak řekne 2 slova a znovu upadá únavou do spánku," psala Simona v úterý v poledne.

Vysvětlila, jak se Petrův stav zhoršil a proč bylo potřeba mu podat opiáty. "Víte, včerejší noc byla hodně kritická, proto ty opiáty. Začal se dusit, pak nemohl ani dýchat, natož mluvit a i přesto vykřikl: 'Nechci umřít, já nechci umřít,.. chci žít!' Byla to ta nejhorší noc v mém životě," píše Simona.

"Díky Tobě, Peti, všichni víme, že si máme života vážit, dodával jsi nám sílu a dokazoval, že jde zvládnout opravdu vše!" napsala po pár hodinách.

Fotogalerie
24 fotografií