Petru Hübelovi je třiadvacet let. Celý svůj život se věnoval sportu, užíval si života a byl vděčný za každou chvíli se svojí rodinou a přáteli. Pak mu ale lékaři po mnoha nepříjemných vyšetřeních sdělili, že trpí Non-Hodgkinem – „velkobuněčným B lymfomem“. A tím začal jeho boj o život.

Vše se však zkomplikovalo, jelikož jeho tělu chemoterapie nijak nepomáhá. „Jsem imunní vůči chemoterapiím (takže je zbytečné mi něco dávat) a už mi zbývají pouze tři možnosti a z toho jsou dvě jen na zpomalení růstu (ozařování a biologická léčba, která stoji asi 300 tisíc na měsíc a pojišťovna mi ji dlouho platit nebude, jestli vůbec). Nádor je agresivní a v progresu, tzn. že můj imunitní systém ho přijal jako část těla a už s ním nebojuje. Je opravdu malá šance, že mi ozařování pomůže a byl by to doslova zázrak, dle slov mého onkologa,“ oznámil Petr na sociální síti.

Ahoj kamaradi. Ikdyz jsem nikdy nechtel teto formy vyuzit, ale jiste zdravotni komplikace me k tomu donutili. Jsem imunni vuci chemoterapiim(takze je zbytecne mi neco davat) a uz mi zbyvaji pouze 3 moznosti a z toho jsou 2 jen na zpomaleni rustu (ozarovani a biologicka lecba, ktera stoji asi 300tisic na mesic a pojistovna mi ji dlouho platit nebude jestli vubec). Nador je agresivni a v progresu tzn, ze muj immunitni system ho prijal jako cast tela a uz s nim nebojuje. Je opravdu mala sance, ze mi ozarovani pomuze a byl by to doslova zazrak, dle slov meho onkologa. Moje jedina a posledni nadeje z klasicke lecby  a z dlouhodobeho hlediska je alogenni transplantace (od ciziho darce) kostni drene, ktera ma opravdu vysokou umrtnost a muze mit dozivotni nasledky +brani imunosupresiv do konce zivota je nevyhnutelny (ruku na srdce ja nedokazu brat zavcas prasky ani dva dny). Dost lidi mi radilo, at tuto posledni moznost poradne zvazim. Neni zrovna mym snem umrit ve spitalu. Chtel bych tedy vyuzit alternativnich metod, nektere jsou tez riskatni kvuli nemocem, ale ne tak moc,  jako nabizi transplantace. Momentalne se lecim pomoci vysokodavkovani vitaminu C po dobu minimalne 3 mesicu spolecne s ozarovanim. Pokud by ani tohle nevyslo. Chtel bych odjet do Peru, kde bych se lecil u kmene pomoci bylin a omamnych latek. Alternativy bohuzel proplaceny nejsou a jsou dost nakladne (jedna davka vitaminu C pro predstavu vyjde asi na 3500kc se vsim vsudy, kterou je nutno podavat 2x tydne) a proto bych Vas chtel touto formou moc poprosit o jakoukoliv financni pomoc. Budu Vam vsem moc vdecny. Jestli mam umrit, chci aby to bylo s pocitem, ze jsem zkusil a zvazil vsechny moznosti. Jeste jednou velke diky Vam vsem. Cislo uctu je :2900812003/2010 IBAN CZ4620100000002900812003 BIC FIOBCZPPXXX Ps: Nic nehodlam vzdat ✌👊 Kdo by si chtel pocist neco malo o mem pribehu, tak ma moznost zde: http://erousuvsvet.bloger.cz/_/Jak-prezit-rakovinu-a-nezblaznit-se #cancerboy #chceteme #edition #fuckcancer #radiology #yellow #hill #hospital #cancerfighter #brno #czechboy #motivation #dontgiveup #instapic #instadaily #selfie #picoftheday #vsco #vscocam #vscocze

Fotka zveřejněná uživatelem Petr Hübel (@petan_workout),Led 31, 2017 v 3:52 PST

Momentálně se léčím pomocí vysokodávkování vitaminu C po dobu minimálně tří měsíců společně s ozařováním. Pokud by ani tohle nevyšlo, chtěl bych odjet do Peru, kde bych se léčil u kmene pomocí bylin a omamných látek,“ vysvětlil Petr s tím, že alternativní léčbu pojišťovna bohužel neproplácí. A tak se rozhodl požádat veřejnost o pomoc.

„Jedna dávka vitaminu C pro představu vyjde asi na 3500 Kč se vším všudy, kterou je nutno podávat 2x týdně. A proto bych Vás chtěl touto formou moc poprosit o jakoukoliv finanční pomoc. Budu Vám všem moc vděčný. Jestli mám umřít, chci aby to bylo s pocitem, že jsem zkusil a zvážil všechny možnosti,“ uzavřel.

Této dojemné prosby, která je zároveň plná velkého odhodlání a naděje, si všimlo mnoho známých tváří, které se rozhodly pomoct a Petrův příspěvek se rozšířil po sociálních sítích rychlostí blesku. „Instagram nemusí být jen o hezkých fotkách, propagaci značek, nebo práci. Tohle je pro mě nejpodstatnější význam téhle sociální sítě. Moci pomoct člověku, kterého neznám, ale který je neskutečný bojovník. Jestli vás Petrův příběh a pozitivní energie z fotek na jeho profilu oslovil tak jako mě, prosím, přispějte,“ napsala ke sdílené fotce herečka Veronika Arichteva.

A nebyla jediná. Zpěvák a herec Roman Vojtek se do podpory nemocného Petra pustil také. „Kamarádi, máme každý svých starostí dost, ale pokud můžete, podívejte se na poslední příspěvek Petra Hübela. Pokud nemůžete pomoct, děkuji, že aspoň pošlete dál. Já jdu poslat pár korunek a budu držet palce,“ napsal.

Pokud ani vám není příběh statečného bojovníka Petra lhostejný, zastavte se na chvíli, podejte mu pomocnou ruku a pošlete příspěvek na číslo účtu: 2900812003/2010.

 

Fotogalerie
5 fotografií