„Hluboký, vědoucí a známý herec, který ale, jak mohl, všude podsouval, že jej nikdo nezná, a když už ho pozná, nepochybně si ho s někým splete. ‚Zavolejte herce a Míšu Pavlatu!‘ rád citoval pokyn nejmenovaného režiséra inspicientovi před začátkem kterési zkoušky v Divadle E. F. Buriana.,“ zní na parte zesnulého herce Michala Pavlaty, které na sociální síti zveřejnil Činoherní klub, kterého byl Pavlata členem.

„Elegán v klobouku a černých brýlích, který vám ovšem do očí tvrdí, že to všechno nosí proto, aby zakryl ksicht a pleš (třebaže dobře věděl, že mu to zároveň pěkně sluší),“ stojí na parte, které herce dokonale a vtipně popisuje. „Michal Pavlata byl osobitě, šarmantně, humorně, cynicky i sentimentálně svůj. Jedinečná výbava pro skutečného herce.“

Fotogalerie: Pohřeb Michala Pavlaty: Vetchý, Topolánek,…
66 fotografií

Oblíbený herec trpěl dlouhé roky trpěl rakovinou. Několikrát ji porazil, nemoc se ale vždy vrátila. Sužovala ho navíc také chronická obstrukční plicní nemoc. Nakonec svým onemocněním, bohužel, 21. ledna podlehl. Pohřeb se uskuteční v pátek 27. ledna ve 12. hodin ve Velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích.

Fotogalerie
11 fotografií