Michal Pavlata dlouho bojoval s rakovinou, její poslední ataka ho zabila. Zpráva o jeho smrti Jaroslavu Obermaierovou zastihla na představení Mýdlového prince. „To je tak strašně smutné,“ rozplakala se herečka.

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý herec a dabér Michal Pavlata (+71): Před smrtí promluvil o těžké nemoci! Eva Fraňková, Lukáš Červený, Jan Jedlička

Nevěděla, že její láska ze studií na DAMU odešla. „Vůbec jsem netušila, že je na tom Míša tak zle. On se nesvěřoval, o zdravotních potížích skoro nemluvil a snažil se pořád žertovat,“ slzela herečka. „Volal mi před pár dny. Asi se loučil a já to nepochopila,“ dodala smutně Jarka.

Pavlata rakovinu tajil. Když v roce 2015 nemoc znovu udeřila, tvrdil dokonce, že to není pravda. Byl to jeho způsob vyrovnání se s drsnou skutečností. Nechtěl, aby ho někdo litoval.

Michal zemřel v sobotu. „Lékaři dlouho nevěděli, co mu je. Za poslední dobu velmi zhubl,“ prozradil zdroj z nemocnice, kde ležel od začátku listopadu. Pavlata trpěl i chronickou obstrukční plicní nemocí. „Nemohu mluvit,“ napsal nám herec na podzim z nemocnice. „Potřebuju klid,“ požádal ještě esemeskou.

Video
Video se připravuje ...

Herec Pavlata (†71) naposledy na veřejnosti: Téměř k nepoznání s podivným vystoupením! Jan Jedlička

 

Fotogalerie
31 fotografií